Spelregelvraag week 8

Spelregelvraag week 8 2019

Vraag 1
Tijdens de wedstrijd van ploeg A tegen ploeg B wil in de 50e minuut een verdediger van ploeg A binnen het eigen strafschopgebied de bal wegschieten. Een speler van ploeg B tikt de bal net voor zijn voeten weg, waardoor de speler van ploeg A de aanvaller op de hakken trapt. Wat zijn de correcte disciplinaire straf en spelstraf?
A
Een gele kaart en een strafschop
B
Geen disciplinaire straf en een strafschop
C
Geen disciplinaire straf en een indirecte vrije schop
D
Een gele kaart en een indirecte vrije schop
Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: De overtreding wordt gemaakt binnen het strafschopgebied van de verdediger en dat betekent als spelhervatting een strafschop. Omdat hier geen sprake is van een onbesuisde actie of een actie met buitensporige inzet, behoeft hier geen disciplinaire straf te worden uitgedeeld.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug