Spelregelvraag week 12 2019

Vraag 1
Uit een doelschop speelt de doelverdediger de bal rechtstreeks naar een medespeler, die zich buiten het strafschopgebied bevindt. Deze laatste wipt de bal met de voet omhoog en kopt vervolgens de bal naar zijn eigen doelverdediger, die de bal daarna met de hand(en) aanraakt. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
Hij laat doorspelen.
B
Hij fluit af, toont deze medespeler een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de overtreding door deze speler werd begaan.
C
Hij fluit af, laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de doelverdediger de bal met de hand aanraakt.
D
Hij fluit af, toont de doelverdediger een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de doelverdediger de bal met de hand raakt.
Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: Hier wordt de “truc” van het omzeilen van de regel van doelbewust toespelen van de bal met de voet naar de doelverdediger toegepast. Dit wordt als onsportief gedrag beschouwd en de speler die deze truc toepast dient hiervoor de gele kaart te worden getoond. Als spelhervatting geldt een indirecte vrije schop op de plaats waar de speler deze truc uitvoerde.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug