Spelregelvraag week 14

Spelregelvraag week 14 2019

Vraag 1
Een speler van partij A komt met een mooie passeeractie oog in oog met de doelman van partij B te staan. Deze weet hij met een mooi stiftje te passeren, alleen heeft de bal niet veel snelheid. Een verdediger van partij B komt met een ultieme poging nog bij de bal door een sliding. Via zijn sliding komt de bal tegen de paal terecht. Vervolgens dreigt de bal weer bij een aanvaller van partij A te komen, maar de verdediger tikt de bal, terwijl hij nog op de grond ligt, met de hand in een andere richting. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?
A
Strafschop en rode kaart voor de verdediger
B
Strafschop en gele kaart voor de verdediger
C
Strafschop
D
Indirecte vrije schop
Vraag 1 
Het antwoord had A moeten zijn: De verdediger die de bal met de hand aanraakt ontneemt daarbij de aanvaller een duidelijke scoringskans, hetgeen bestraft moet worden met een strafschop en het wegzenden door het tonen van de rode kaart.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug