Spelregelvraag week 16

Spelregelvraag week 16 2019

Vraag 1
Men mag als verdediger de bal niet doelbewust met de voet terugspelen naar zijn doelman. Een verdediger gaat nu vlak buiten het strafschopgebied op de grond liggen en kopt dan de bal met het hoofd richting zijn eigen doelman. Wat is de juiste beslissing van de Scheidsrechter?
A
Men mag het niet doelbewust met de voet doen, dus dit mag wel.
B
Men mag dit niet doen, dit wordt uitgelegd als een truc om de regel van het bewust toespelen te omzeilen.
C
Koppen van de bal richting doelverdediger is toegestaan, dus dit ook.
D
Als je de bal van een medespeler toegeschoven krijgt, mag deze kopactie ook wel.
Vraag 1 
Het juiste antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: Een aantal jaren geleden is de regel van kracht geworden dat men niet doelbewust de bal met de voet naar de eigen doelverdediger mag toespelen. Omdat te omzeilen werden allerlei trucs bedacht en kort daarop is in de spelregels vastgelegd dat deze trucs moeten worden bestraft met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij en een gele kaart voor de overtreder.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug