Spelregelvraag week 18

Spelregelvraag week 18 2019

Vraag 1
Een speler staat op het moment van spelen in buitenspelpositie. Hij loopt nu zijn eigen helft op en speelt daar de bal. De scheidsrechter fluit. Waar wordt nu de vrije schop genomen?
A
op de plaats waar de speler stond toen de bal gespeeld werd
B
op de middenlijn waar de speler deze passeerde
C
op de plaats waar de speler de bal speelde
D
op de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter floot
Vraag 1 
Het antwoord had C moeten zijn: de plaats van de spelhervatting is daar waar de buitenspel staande speler de bal aanraakt of speelt. Dat betekent dat hij weliswaar buitenspel staat op de helft van de tegenstander, maar dat hij de bal speelt op eigen speelhelft en de indirecte vrije schop ook wordt genomen op de plaats waar de buitenspel staande speler de bal raakt. Dus op eigen speelhelft en niet waar hij buitenspel stond toen de bal door een medespeler naar hem werd gespeeld.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug