Trainen voor iets dat je nooit hoopt nodig te hebben…

De Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) afdeling Walcheren organiseerde gisteren (dinsdag 6 mei) een, voor de deelnemers kosteloze, cursus reanimatie voor haar leden.

Bij BHV-traning Zeeland in Middelburg werd onder de bezielende leiding van 2  professionele docenten geoefend met reanimeren en de inzet en gebruik van een AED.
De enthousiaste groep cursisten bestond uit een gemêleerd gezelschap van scheidsrechters, assistent-scheidsrechters en rapporteurs.

Naast uitleg (en discussie) van de theorie werd er vooral veel geoefend op oefenpoppen en met trainings-AED’s.

Na afloop ontvingen alle deelnemers een officieel diploma waarbij de wens werd uitgesproken dat het geleerde van die avond nooit in praktijk zou hoeven te worden gebracht. Mocht het onverhoopt toch noodzakelijk zijn, dan weet men nu in ieder geval hoe te handelen. Het bestuur van COVS Walcheren onderstreept middels het aanbieden van deze cursus aan haar leden het grote belang van het kunnen handelen bij een hartstilstand. In Nederland overkomt dit (buiten het ziekenhuis) gemiddeld 300 mensen per week.

Omdat onze leden zich wekelijks begeven tussen groepen mensen op sportvelden is het kunnen reanimeren voor hen een prima aanvulling. Wij hopen hiermee ook andere verenigingen te stimuleren dit voorbeeld te volgen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *