Jaimy Pleijte st(r)oomt door

Jaimy (24 jaar, woonachtig in Vlissingen) is als assistent scheidsrechter toegelaten tot het Talenten Traject Betaald Voetbal (TTBV).

We vroegen Jaimy hoe hij dat te horen kreeg.
“Op donderdag 23 mei 2019 moest ik naar Zeist voor de intake voor het TTBV. Hier had ik een intakegesprek, de FIFA conditietest en een spelregeltoets. Deze heb ik toen voldoende afgerond. De maandag er na werd ik al gebeld door Hans Olde Olthof (KNVB), met de mededeling dat ik gepromoveerd ben naar het TTBV. “

En wat nu?
“Op 12 augustus moet ik alweer naar Zeist voor de kick-off, daar zal ik weer een conditietest en spelregeltoets moeten afleggen. Om vervolgens wedstrijden in de 2e en 3e divisie te mogen assisteren. Tijdens deze bijeenkomst krijg ik ook wedstrijdkleding van de KNVB.”

Nu de lat weer een stukje hoger ligt, betekent dat vast ook wat voor je trainingen?
“Ik zal hier inderdaad veel voor moeten doen, zo moet ik elke week bijhouden wat voor trainingen ik heb gedaan zodat mijn vorderingen goed bijgehouden kunnen worden. Het bijhouden gaat trouwens via een besloten site waar ik dit op invul.”

Heb je dan verder alleen maar digitaal contact met ‘Zeist’?
“Nee alles gaat zeker niet alleen via de computer. Daarnaast moet ik komend seizoen minimaal 6x naar Zeist voor maatwerkbijeenkomsten, hier discussiëren we bijvoorbeeld over beelden; wat goed gaat en wat zou beter kunnen, zodat we dit als verbeterpunt mee kunnen nemen naar de wedstrijden die we moeten leiden.”

Maar verder sta je er dan alleen voor?
“Nee”, lacht hij, “ook dit seizoen zal ik gelukkig weer een coach tot mijn beschikking hebben, wie dat is, is nog niet bekend. Hij/zij zal minstens 7 keer komen kijken bij een wedstrijd. Daarnaast zullen er ook nog andere waarnemers komen kijken.” 

Jouw zaterdagen zitten vanaf heden dus goed volgepland?
“Mijn beschikbaarheid was inderdaad altijd beperkt tot zaterdag en enkele uitzonderingen door de week. Komend seizoen zal ik de hele week beschikbaar moeten zijn. Van maandag tot en met zondag. Het grootste gedeelte van mijn wedstrijden zullen wel gewoon in het weekend zijn hoor. Maar ook door de weeks kan ik nu gewoon aangesteld worden.”

Wij wensen Jaimy veel succes en bovenal plezier bij het streven naar zijn droom en ambitie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *