Eindstanden seizoen 2018/2019

Vandaag, 19 juni, zijn door de KNVB de eindstanden weer bekend gemaakt met betrekking tot scheidsrechters en assistenten. Dat levert blije gezichten op wanneer iemand gepromoveerd is of zich kan handhaven en teleurstelling bij degradatie. Hieronder een overzicht van onze vereniging.

Al bekend was dat Jaimy Pleijte komend seizoen in het talententraject betaald voetbal TTVB zit voor assistent-scheidsrechters. Hij treedt daarmee toe tot een selecte groep beloftevolle, jonge assistenten die geselecteerd zijn door de KNVB in Zeist waar zij zo veel potentie in zien dat zij het betaald voetbal zouden kunnen gaan halen.

Bij onze jeugdscheidsrechters feliciteren we Stefan van de Dorpel. Hij is met afstand eerste geworden in zijn groep en promoveert naar groep jeugd D.

Niels Boel promoveert naar zaterdag senioren D en fluit daardoor komend seizoen wedstrijden in de eerste klasse. Ook blijft hij in het ontwikkel programma scheidsrechters OPS zitten. Een traject met veel begeleiding en bijeenkomsten voor beloftevolle scheidrechters, die daar in korte tijd heel veel leren.

Ook Rick Sturm zit komend seizoen in het OPS. Hij promoveert naar zaterdag senioren groep E en zat vorig seizoen in het Challenge Programma Scheidsrechters. Op twee vlakken dus een promotie voor Rick!

Ron Huser realiseert zijn tweede promotie op rij. Een fantastische prestatie! Volgend seizoen fluit Ron in groep E.

Na aan het einde van vorig seizoen te zijn gedegradeerd, maken Rinus Struik en Albert Bruggeman het verloren terrein nu weer goed met promotie naar senioren groep F. Zoals bekend fluit Rinus op zaterdag en Albert op zondag.

Tenslotte nog een mooi nieuwtje: onze voorzitter Joost Thoonen maakt zijn rentree als scheidsrechter! Hij is komend seizoen ingedeeld in groep F en gaat op zaterdag fluiten.

Aan iedereen die zichzelf gehandhaafd heeft: ook dat is een prestatie! Gefeliciteerd daarmee en ondanks dat je wellicht op meer had gehoopt, mag je nog een jaar op hetzelfde niveau ervaring opdoen en wedstrijden leiden.

Het meest teleurstellend is de eindstand voor degenen die gedegradeerd zijn. Sommigen zagen dit wellicht aankomen, voor anderen een deceptie die hard binnenkomt. Neem een voorbeeld aan Rinus en Albert, pak even afstand tijdens de zomerperiode en ga in het nieuwe seizoen weer vol goede moed en veel plezier naar je wedstrijden!

Voor iedereen, geniet nu (voor sommigen slechts heel even) van de zomerstop, zorg dat je fit wordt of blijft en laadt de batterij weer op! Als Scheidsrechtersvereniging Walcheren blijven we door trainen, maar op een wat minder intensief niveau. Verzamelen bij de Kanovijver in Vlissingen elke woensdagavond om 18:45 uur en trainen van 19:00-20:00 uur.

Vanwege de vele wijzigingen in de spelregels per komend seizoen is het belangrijk om dit goed door te nemen. Op onze startdag op 25 augustus bij SV Walcheren nemen we jullie door alle wijzigingen mee zodat je goed voorbereid aan het nieuwe seizoen kunt beginnen. Meer informatie hierover volgt via e-mail.

Fijne zomer allemaal!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *