Spelregelvraag week 39

Spelregelvraag week 39 2019

Vraag 1
De doelverdediger mag een doelschop nemen. Omdat hij dit snel wil doen, werpt hij de bal vanuit zijn handen op de grond en als deze nog rolt, maar nog wel binnen het doelgebied is, trapt hij de bal correct het spel in. Is dit geoorloofd?
A
Ja dat is geoorloofd, want de bal was volgens de regel nog in het doelgebied toen deze getrapt werd.
B
Neen, dat is niet geoorloofd, want bij het nemen van een doelschop moet de bal stilliggen.
C
Neen dat is niet geoorloofd, want de bal lag niet stil op de horizontale lijn van het doelgebied.
D
Dit is wel geoorloofd, want de doelschop mag op elke willekeurige plaats vanuit het doelgebied worden genomen.
Vraag 1 
Sinds 2016 is bepaald dat de bal bij het nemen van een doelschop stil moet liggen binnen het doelgebied. De plaats mag willekeurig worden gekozen binnen dat doelgebied.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *