Spelregelvraag week 46

Spelregelvraag week 46 2019

Vraag 1
Bij een bekerwedstrijd moet de beslissing vallen door het nemen van strafschoppen. Uit de derde strafschop wordt gescoord en de scheidsrechter kent het doelpunt toe. De doelverdediger is het niet eens met deze beslissing, omdat hij van mening is dat de bal de doellijn niet volledig heeft gepasseerd en hij beledigt op grove wijze de scheidsrechter. De scheidsrechter toont hem de rode kaart. Mag de doelverdediger nu worden vervangen door de reservedoelman die nog op de bank zit?
A
A. Ja, een doelverdediger mag altijd tijdens een strafschoppenserie worden vervangen door een reservedoelman die op de bank zit.
B
B. Ja, dit mag mits deze reservedoelman vermeld staat op het wedstrijdformulier.
C
C. Ja, dit mag mits er tijdens de wedstrijd nog niet drie keer gewisseld werd.
D
D. Nee, hij mag alleen worden vervangen door een andere deelnemer aan de strafschoppenserie.
Vraag 1 
Het antwoord had D moeten zijn: Omdat het hier om het wegzenden van een doelman gaat, mag voor hem geen vervanger worden ingezet en moet één van de andere deelnemers van de strafschoppenserie zijn plaats innemen. Was hij geblesseerd geraakt en had men nog niet driemaal gewisseld, dan had hij wel vervangen mogen worden door een reserve-doelman.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *