Startersdag; een traditie geboren

Afgelopen zondag (25 augustus) organiseerde de COVS-Walcheren voor de 2e keer de jaarlijkse startdag.

De uitnodiging was tevens verstuurd naar onze Zeeuwse collegaverenigingen en verenigingsscheidsrechters. Dat resulteerde in een mooie mix van (assistent)scheidsrechters van diverse niveaus, rapporteurs en begeleiders. In totaal een groep van ruim 40 personen.

Tijdens de inloop met koffie was het een feest van onderlinge herkenning, het ophalen van herinneringen en delen van recente belevenissen. De gretigheid voor het nieuwe seizoen was voelbaar.

Het eerste deel van de ochtend was ingeruimd voor ons lid en KNVB-docent Cor Bos die ons meenam door de spelregelwijzigingen. Met veel clips, de nodige humor en veel interactie met de groep gingen we op een zeer leerzame manier door alle 17 regels.

Daarna was het voor de liefhebbers tijd om naar buiten te gaan waar onder leiding van onze vaste trainer Ronnie Krocké een training werd afgewerkt. Zoals iedere week was ook deze training geschikt voor ieders niveau en stond hij bol van creativiteit. Naast de nodige zweetdruppels was er ook veel gelach te horen. Een perfecte combinatie van inspanning met ontspanning dus!

Na het douchen was er tijd voor een heerlijke lunch, geserveerd door onze gastheren van s.v. Walcheren.

Als afsluiting stond er tenslotte nog een leuke quiz op het programma, kennisvragen, instinkers, historische weetjes en beeldvragen werden afgewisseld met actuele spelregelvragen.

Dat gaf gelijk voldoende stof om nog na te praten tijdens de gezellige nazit, we blijven tenslotte scheidsrechters….

Uit de reacties op de dag zelf maar ook in de dagen ernaar bleek alleen maar positiviteit en enthousiasme. Er werd zelfs al door een enkeling voorzichtig geïnformeerd naar de datum van de startdag van volgend seizoen.

Als bestuur van COVS-Walcheren willen we iedereen bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt. Daar vallen zeker ook de deelnemers onder, dank voor jullie komst, het vertrouwen, de gezelligheid en jullie collegialiteit!

We wensen iedereen een mooi, succesvol en sportief seizoen toe!

Deze link verwijst naar de door Adrie de Willigen gemaakte foto’s en geeft een mooie impressie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *