Spelregelvraag week 51

Spelregelvraag week 51 2019

Vraag 1
Als een speler op het doel schiet van de tegenstander raakt de bal een medespeler die in de baan van het schot stond. Deze speler heeft zijn handen in natuurlijke houding naast zijn lichaam en maakt geen bewuste actie naar de bal die zijn arm licht aanraakt . Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal vervolgens in het doel gaat?
A
A. Aftrap na geldig doelpunt. Deze manier van hands is niet met opzet en dus niet strafbaar.
B
B. Directe vrije schop voor de verdedigende partij. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.
C
C. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een gele kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.
D
D. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een rode kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar
Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: Zie regel 12, pagina 51/52. Als de bal de arm of de hand raakt en er ontstaat een doelpunt, dan wordt dit aangemerkt als opzettelijk en is de aanraking met hand of arm strafbaar. Het doelpunt wordt niet goedgekeurd en de verdedigende partij krijgt een directe vrije schop.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *