Spelregelvraag week 1

Spelregelvraag week 1 2020

Vraag 1
Terwijl de bal hoog in het speelveld is op de middenlijn, nadat de doelverdediger deze uit zijn handen in het veld heeft gebracht, ziet de scheidsrechter dat een speler geblesseerd is aan zijn hoofd. Hoe moet de scheidsrechter nu het spel hervatten, nadat de speler verzorgd is?
A
A. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal was toen hij affloot. Een medespeler van de doelverdediger mag hierbij als enige aanwezig zijn.
B
B. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal was toen hij affloot. De doelverdediger mag hierbij als enige aanwezig zijn.
C
C. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal was toen hij affloot. Van beide ploegen mag hierbij iemand aanwezig zijn.
D
D. Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de doelverdediger de bal als laatste trapte. De doelverdediger mag hierbij als enige aanwezig zijn.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is D. Zodra de scheidsrechter merkt dat een speler aan zijn hoofd geblesseerd is dient hij het spel te onderbreken. De spelhervatting is dan een scheidsrechtersbal voor het team dat de bal het laatste raakte. In dit geval dus voor de doelverdediger, die de bal als laatste raakte binnen zijn strafschopgebied. Dat is ook de plaats waar de scheidsrechtersbal dient te worden genomen. De scheidsrechtersbal wordt dus aan de doelverdediger gegeven.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *