Spelregelvraag week 2

Spelregelvraag week 2 2020

Vraag 1
De bal blijft in het speelveld via de assistent-scheidsrechter, die op de zijlijn loopt. Als deze assistent-scheidsrechter er niet had gestaan, dan was de bal over de zijlijn gegaan en daarmee buiten het speelveld gekomen. Een speler van de andere partij pakt de bal nu in zijn handen en wil inwerpen. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
A. Inworp normaal laten uitvoeren
B
B. Scheidsrechtersbal op de plaats waar de assistent-scheidsrechter de bal raakte
C
C. Directe vrije schop wegens hands op de plaats waar de speler de bal in zijn handen pakte
D
D. Directe vrije schop wegens hands en een waarschuwing wegens onsportief gedrag
Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: Zie regel 9, pagina 42. Als de bal een wedstrijdofficial raakt en op het speelveld blijft, en het team geen veelbelovende aanval kan starten, de bal niet direct in het doel gaat of als het andere team niet in balbezit komt, dan is de spelhervatting altijd een scheidsrechtersbal op de plaats waar de official wordt geraakt.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *