Spelregelvraag week 4

Spelregelvraag week 4 2020

Vraag 1
Een speler trapt de bal uit een vrije schop, genomen in het eigen strafschopgebied, terug naar zijn doelverdediger. Deze doelverdediger let niet op en de bal verdwijnt in het eigen doel, zonder dat de bal verder door iemand is aangeraakt. Wat beslist de scheidsrechter? 
A
A. Aftrap na geldig doelpunt
B
B. Vrije schop overnemen
C
C. Doelschop
D
D. Hoekschop
Vraag 1 
Het antwoord had D moeten zijn: Het wasin het verleden zo dat zolang de bal niet rechtstreeks buiten het strafschopgebied was en de bal verdween in het doel, dan moest de vrije schop worden overgenomen. Nu is de bal in het spel zodra deze is getrapt en duidelijk beweegt. Scoren uit een vrije schop in eigen doel levert echter geen doelpunt op, de spelhervatting is een hoekschop.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug
  1. Kris schreef:

    Amai
    Bedankt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *