Spelregelvraag week 17 2020

Vraag 1
Terwijl de bal in het spel is gooit de doelverdediger vanuit zijn eigen strafschopgebied de bal met kracht naar een tegenstander. Deze bevindt zich buiten het speelveld op ongeveer vijf meter van het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
A. De doelverdediger wordt van het speelveld verwijderd vanwege een gewelddadige handeling. Het spel wordt hervat met een scheidsrechtersbal.
B
B. De doelverdediger wordt van het speelveld verwijderd vanwege een gewelddadige handeling. Het spel wordt hervat met een strafschop.
C
C. De doelverdediger ontvangt een waarschuwing wegens onsportief gedrag. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop.
D
D. De doelverdediger wordt van het speelveld verwijderd vanwege een gewelddadige handeling. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije schop.
Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: Zie regel 12, pagina 57. Als de bal in het spel is en een speler begaat een gewelddadige overtreding tegen een tegenstander buiten het speelveld, dan wordt het spel hervat met een strafschop, als het een overtreding is waarvoor een directe vrije schop moet worden toegekend binnen het strafschopgebied van de overtreder.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie