Nieuwjaarstoespraak Matthijs Jobse

Gisteravond, 6 januari, sprak Matthijs als vice-voorzitter de aanwezigen toe. Onderstaand zijn tekst.

Iedereen van harte welkom op onze Nieuwjaarsreceptie!

Goed om te zien dat er zoveel mensen aanwezig zijn en een speciaal welkom voor onze ereleden Wim, Henk en Cees en lid van verdienste Jan!

Ook een warm welkom voor Arthur van onze zustervereniging Zeeuws-Vlaanderen, goed om te zien dat je er bent.

Het jaar 2019 hebben we net feestelijk afgesloten met Oud & Nieuw en vandaag wil ik graag met jullie even terugkijken naar het kalenderjaar 2019 van onze vereniging.

We staan er nog steeds goed voor en we zijn financieel gezond, daar kunnen we trots op zijn want een vereniging gezond houden gaat niet vanzelf.

Ledenaantal

Het ledenaantal is naar 59 gezakt. Verschillende leden zijn gestopt ivm fysiek niet meer kunnen/ mogen fluiten, denk hierbij aan Bert en Rik. Als bestuur werken er aan om dit aantal weer naar boven te krijgen. In 2019 kregen we er verschillende nieuwe leden bij. Zoals Splinter, Ferdinand, Frans en een “oud” lid, Weshley die weer terug bij onze vereniging is. Allen nogmaals via deze weg, van harte welkom en veel succes en bovenal plezier. Helaas is het aantal opleidingscursussen voor KNVB scheidsrechters afgelopen jaar niet heel erg groot geweest en zo ook de instroom, maar we zijn blij om te zien dat wie er lid wordt ook enthousiast is!

Verder waren er op het gebied van onze leden feestelijke gebeurtenissen met het uitreiken van een lintje aan Jan Maranus en Cees Koeijvoets en Nico Meulmeester (40 jaar lid) en Arjan van de Reijt (12,5 jaar bestuur) kregen een onderscheiding van de COVS.

Clubavonden

Onze clubavonden worden redelijk tot goed bezocht. Ook afgelopen jaar konden wij weer een BBQ en een kerstavond organiseren. Dit waren leuke avonden en zullen ook in 2020 weer op het programma komen.

Naast deze avonden hebben wij clubavonden gehad met onder andere Jochem van Dijke, Jef van Vliet en laatste keer met Eline Dominicus.

Daarnaast hebben we de succesvolle startdag van 2018 doorgezet in 2019 en deze van een ochtend uitgebreid naar een hele dag! We hebben ondanks de warmte een pittige training van Ronnie gekregen, uitleg over de vele spelregelwijzigingen van ons lid en KNVB-docent Cor Bos, een heerlijke lunch verzorgd door SV Walcheren en daarna een quiz die Rick had gemaakt. Bij de startbijeenkomst waren leden van beide Zeeuwse zusterverenigingen en ook een aantal clubscheidsrechters. Mooi om te zien en zeker voor herhaling vatbaar!

Trainingen

De trainingen worden goed bezocht. We zijn geswitcht van het grasveld tussen de atletiekbaan bij Vrijburg naar het kunstgras van FC Dauwendaele en in de zomer hebben we op het strand bij Vlissingen getraind.

Wij hebben een vaste groep die wekelijks hard traint onder de begeleiding van onze gedreven trainers Ronnie, Bart en Wim, waarvoor onze complimenten en hartelijke dank!

Daarnaast hebben we met een grote groep leden een reanimatiecursus gevolgd in april en is er door Arie en Joost een calamiteitenplan opgesteld zodat iedereen weet hoe te handelen mocht er bij de trainingen onverhoopt iets ernstigs gebeuren.

Contacten zusterverenigingen

De contacten met onze zusterverenigingen zijn goed en naast de startdag waren er ook leden van hen aanwezig bij de Nieuwjaarsloop gisteren. We houden elkaar goed op de hoogte van clubevenementen en dat wordt over en weer gewaardeerd. We gaan dit in de toekomst zeker voortzetten.

Clubblad

Het clubblad ziet er echt gaaf uit! Het drukwerk is netjes en het blad wordt goed gevuld, al moet er soms nog wel eens een herinneringsmail uit om het écht goed gevuld te krijgen. Iedereen bedankt die zijn steentje hieraan heeft bijgedragen. Ook in dit nieuwe jaar zijn alle artikelen welkom!

En dan het jaar 2020……….

Het jaar 2020 is goed begonnen met de Nieuwjaarsloop. 106 deelnemers deden gisterochtend mee aan de wedstrijd waarbij het overgrote deel koos voor de lange afstand. Ons lid Niels Boel heeft de 4km gewonnen en er deden diverse collega scheidsrechters mee van Noord- en Zuid-Beveland. Na de loop hebben we, mede dankzij Niels zijn toptijd, mooie publiciteit gekregen in de PZC.

We zullen proberen om ook dit jaar weer te zorgen voor aantrekkelijke  clubavonden, maar dit is een altijd een grote uitdaging! Heb je een leuk onderwerp of loop je tegen iets aan waarvan je denkt, he dat kan wel eens leuk zijn voor onze vereniging: laat het ons weten!

Twee jaar geleden hebben we het trainingskamp op Papendal gehad. Er gingen binnen de trainingsgroep weer diverse stemmen op om dat te herhalen en dit zullen we op de eerstvolgende bestuursvergadering bespreken. Jullie horen hier meer over.

Tenslotte hopen we een beroep op jullie hulp te kunnen blijven doen waar nodig, zodat we gezamenlijk deze mooie vereniging kunnen laten blijven bloeien.

Nieuwe leden

In mijn woordje net had ik het kort over de nieuwe leden. Frans en Splinter zijn net lid van onze vereniging geworden en we hebben voor hen een klein presentje!

We hopen jullie vaak op de trainingen en de clubavonden te zien!

Ik wil nu afsluiten door U allen en iedereen die u dierbaar is een gelukkig, liefdevol, sportief en vooral een gezond 2020 toe te wensen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *