Corona-update COVS Walcheren


Aanvullende maatregelen = geen clubavond april, geen trainingen t/m 30 mei
Gisteravond, 23 maart, maakte het kabinet bekend dat er aanvullende maatregelen worden genomen in de strijd tegen het Covid-19 virus, ook wel corona virus genoemd. Tot 1 juni zijn alle bijeenkomsten verboden en dat betekent voor onze vereniging dat we de trainingen tot en met 30 mei schrappen en dat de clubavond van 20 april niet doorgaat.

Trainingskamp gaat niet door
Op de agenda stond nog het trainingskamp in Papendal, van 19 tot en met 21 juni. Na overleg in het bestuur laten we ook dit NIET doorgaan. De voorbereidingstijd wordt zeer kort aangezien Papendal nu helemaal gesloten is en we hebben grote onzekerheid of het sowieso door kan gaan of niet in verband met de maatregelen tegen het corona-virus. Het idee is om het trainingskamp nu door te schuiven naar volgend jaar.


Nieuws vanuit COVS Nederland
COVS Nederland meldt het volgende: “Na overleg binnen COVS Nederland hebben we besloten de districtswedstrijden spelregels af te gelasten in april en in een later stadium te besluiten over de landelijke finales (zowel spelregels als veldvoetbal). Zo zal ook JAV van COVS Nederland op 16 mei aanstaande worden uitgesteld.
Voor de toekomst zijn een aantal scenario’s mogelijk: Allereerst natuurlijk dat op een gegeven moment de voetbalcompetities hervat zullen worden. In dat geval is de verwachting dat er geen ruimte zal zijn voor de COVS-finales. Een ander scenario is dat sporten en dergelijke weer vrijgegeven worden op een moment dat het niet mogelijk is competities nog uit te spelen en dat de KNVB daarom besluit de competities niet meer te hervatten, dan zou er juist wel ruimte kunnen ontstaan voor COVS-activiteiten. Vandaar dat de definitieve besluitvorming pas later volgt. We kijken/volgen vooral hoe de KNVB hierin zijn beslissingen neemt en hoe we hierop moeten anticiperen.”

Alternatieve trainingen
Nu onze eigen trainingen zijn afgelast, is het voor onze actieve leden wel zaak om te proberen fit te blijven. Via onderstaande links is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij online groepslessen die worden gegeven. Deze zijn gratis te volgen via Facebook. Het lesrooster staat in het Facebookbericht en je kan ze ook later terugkijken. 

De soorten lessen en het lesrooster zijn te vinden via: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3119996281358431&id=993028914055189

De lessen gaan 5 min. voor de start van de les live op www.facebook.com/sportstudiodeboer

Ook via de Active Lifestyle Club van onze voorzitter Joost Thoonen is het een en ander online te volgen. Neem contact op met Joost om een inlog te ontvangen om dit te kunnen volgen.

Trainingen zomerperiode
Deze week volgt voor de trainende leden een uitnodiging via e-mail om een poll in te vullen. Hierbij is de vraag naar welke ondergrond hun voorkeur uitgaat voor het trainen in de zomerperiode. Jarenlang doen we dit in het bos en op het strand in Vlissingen met als vertrekpunt De Kanovijver. Nu het zeer goed bevalt om te trainen bij FC Dauwendaele op het kunstgras, is ook dat een optie. Binnenkort dus aan jullie als trainende leden (de opkomst die Jan van de Velde bijhoudt is hiervoor leidend) de keuze.
Dat was al het nieuws voor nu.

Blijf veilig en gezond!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *