Spelregelvraag week 22

Spelregelvraag week 22 2020

Vraag 1
Als een speler op het doel van de tegenstander schiet raakt de bal een medespeler die in de baan van het schot stond. Deze speler heeft zijn handen in natuurlijke houding naast zijn lichaam en hij maakt geen bewuste actie naar de bal die zijn arm licht aanraakt . Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal vervolgens in het doel gaat?
A
A. Aftrap na geldig doelpunt.
B
B. Directe vrije schop voor de verdedigende partij.
C
C. Directe vrije schop verdedigende partij en een gele kaart voor de medespeler die de bal met de arm raakte.
D
D. Directe vrije schop verdedigende partij en een rode kaart voor de medespeler die de bal met de arm raakte.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is B: Hier wordt hands gemaakt door een mede-aanvaller en dat wordt altijd als strafbaar hands aangemerkt. De spelhervatting is een directe vrije schop voor de tegenpartij. Omdat dit geen onsportief gedrag is, wordt er geen kaart getoond.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *