Spelregelvraag week 27

Spelregelvraag week 27 2020

Vraag 1
Een aanvaller ontvangt de bal uit een scheidsrechtersbal en dribbelt naar voren, waarna hij op doel schiet. De doelverdediger probeert het schot te stoppen, maar de bal glijdt door zijn handen en verdwijnt toch in het doel. Hoe moet de scheidsrechter het spel nu hervatten?
A
A. Scheidsrechtersbal
B
B. Indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de aanvaller de bal voor de tweede maal raakte
C
C. Aftrap na geldig doelpunt
D
D. Hoekschop
Vraag 1 
Het antwoord op de vraag moest C zijn: om uit een scheidsrechtersbal rechtstreeks een doelpunt te maken, moet de bal altijd door twee spelers worden aangeraakt. En dat is hier dus het geval. De doelman raakt de bal met zijn handen aan, en daarna verdwijnt de bal in het doel. Daarmee is een geldig doelpunt gemaakt
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *