Spelregelvraag week 39

Spelregelvraag week 39 2020

Vraag 1
Bij het nemen van een strafschop wordt de doelverdediger misleid doordat op het moment van schieten de strafschopnemer iets roept. Wat beslist de scheidsrechter indien de bal via de paal naast het doel gaat?  
A
Een gele kaart voor de nemer en een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.
B
Doeltrap.
C
Gele kaart voor de nemer en strafschop overnemen.
D
Strafschop overnemen.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is A. (blz 62/54, LotG seizoen 2019-2020) “Als de nemer of een ploeggenoot maakt een overtreding en de bal niet in het doel gaat, onderbreekt de scheidsrechter het spel en hervat de wedstrijd met een indirecte vrije schop. De nemer moet een waarschuwing ontvangen wegens onsportief gedrag, omdat hij verbaal de doelverdediger misleidt bij een spelhervatting.”
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *