Spelregelvraag week 41 2020

Vraag 1
 Een speler bevindt zich voor een blessurebehandeling buiten het speelveld aan de zijlijn. Vanuit die positie beledigt hij een tegenstander die binnen het speelveld loopt op grove wijze, omdat die speler hem de blessure heeft bezorgd. De scheidsrechter hoort dit en onderbreekt het spel. Wat moet hij beslissen?  
A
Hij vermaant de geblesseerde speler en wijst hem op zijn taalgebruik. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar deze zich bevond tijdens de onderbreking.
B
Hij toont de geblesseerde speler de gele kaart en hervat met een directe vrije schop op de zijlijn het dichts bij de plaats waar de geblesseerde speler zich bevond.
C
Hij toont de geblesseerde speler de rode kaart en hervat met een directe vrije schop op de zijlijn het dichts bij de plaats waar de geblesseerde speler zich bevond.
D
Hij toont de geblesseerde speler de rode kaart en hervat met een indirecte vrije schop op de zijlijn het dichts bij de plaats waar de geblesseerde speler zich bevond.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is D. (blz 55/57, LotG seizoen 2019-2020) “Een speler wordt van het speelveld gezonden indien hij grove, beledigende taal of een scheldwoord gebruiken en/of gebaren maken. Alle verbale overtredingen worden bestraft met een indirecte vrije schop.”
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie