Bovenstaand citaat van een beroemd voetballer en orakel uit Amsterdam schoot door mijn hoofd toen ik vanavond het trainingsveld op kwam lopen en dit tafereel mocht aanschouwen:

Een half voetbalveld compleet volgebouwd met hoedjes en pionnen in diverse kleuren. Zou er woningbouw op de plaats van het veld komen? Waren dit de kavels die waren uitgezet? Het zou toch niet….?????

Nadere bestudering leerde dat dat het hoogstwaarschijnlijk toch niet kon zijn. Teveel rechte lijnen die doorkruist werden door diagonalen……

Was de trainer tijdens zijn zuid-europese vakantie van afgelopen zomer dan misschien aangestoken door het oplichtersgilde met hun balletje-balletje praktijken? Moesten wij opzoek naar de scheidsrechtersfluit die onder 1 van deze pionnetjes verstopt lag? En welke inzet zou dan moeten worden neergelegd?

Het werd gelukkig snel duidelijk toen trainer Ronnie om klokslag 19 uur het woord nam en ons meenam in zijn trainingsplan…..

op zijn eigen, haast onnavolgbare, wijze legde hij de oefeningen uit waarbij iedere pion een specifieke functie had, afhankelijk van de kleur. Zo werd er door de 17 (!!) aanwezigen vervolgens heerlijk en vol overgave getraind, ondersteund door corrigerende opmerkingen van de Trainer die iedere oefening gepassioneerd voordeed (dat dit hard nodig was gezien de grote hoeveelheid pionnen laat zich raden 😊).

Na een uur lang alle vormen, lijnen, patronen, kleuren en pionnen te hebben zien voorbijkomen keerde een ieder bezweet, moe maar zeer voldaan terug richting kleedkamer.

Zoals iedere week is er weer veel gelachen, bijgekletst en ook serieus gewerkt. Zin om ook een keer te komen genieten van de oefeningen, je collega’s en de mogelijkheden die creatief-met-pionnen kan opleveren?

kom eens langs op woensdagavond! Leeftijden variëren van 22 tot 74 jaar en we zijn met scheidsrechters, assistent-scheidsrechters en rapporteurs. Een mooie mix dus, waarbij iedereen kan trainen naar eigen kunnen en intensiteit. Da’s het mooie van die vele pionnen en uitgekiende oefeningen.

Een gedachte over “‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’”

Geef een reactie