Spelregelvraag week 51 2020

Vraag 1
Bij een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de competitie staat het 15 minuten voor tijd 1-0 voor de nummer 2. De spits van de partij die voor staat loopt vervolgens bewust steeds buitenspel waarbij door het hanteren van de lange bal door zijn ploeggenoten, hij ook iedere keer strafbaar buitenspel staat en daarvoor steeds een vrije trap tegen krijgt. De aanvoerder van de andere partij protesteert hierover bij de scheidsrechter. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de spits voor de 6e keer in 10 minuten een vrije trap tegen krijgt wegens buitenspel?
A
A. Niets. Strafbaar buitenspel staan, hoe vaak ook, is niet strafbaar.
B
B. Hij geeft de speler een vermaning en bij een volgende herhaling een gele kaart.
C
C. Hij geeft de speler een gele kaart wegens tijdrekken.
D
D. Hij geeft de speler een gele kaart wegens onsportief gedrag.
Vraag 1
Het juiste antwoord is A. Voor buitenspel staan krijg je geen gele kaart (ook niet bij herhaaldelijk buitenspel staan). Iedere keer dat een speler buitenspel staat zal aan de tegenpartij een indirecte vrije trap toegekend worden. Een aanvaller die dus telkens bewust buitenspel gaat staan kan daarvoor geen gele kaart krijgen van de scheidsrechter.