Spelregelvraag week 1

Spelregelvraag week 1 2021

Vraag 1
Net buiten het strafschopgebied trapt een verdediger met een te hooggeheven been de bal voor het hoofd van een aanvaller weg en raakt daarbij het hoofd van de aanvaller niet. De scheidsrechter fluit en geeft aan de speler die de vrije schop wil nemen aan, dat er gewacht moet worden op zijn fluitsignaal. Nadat hij de muur op de juiste afstand heeft gezet fluit hij, maar vergeet daarbij zijn arm in de lucht te steken. De bal wordt rechtstreeks in het doel getrapt. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
A. Hij kent een doelschop toe.
B
B. Hij kent een doelpunt toe.
C
C. Hij keurt het doelpunt af en laat de aanvallende partij een indirecte vrije schop nemen op de lijn van het doelgebied evenwijdig aan de doellijn, het dichtst gelegen bij de plaats waar de bal in het doel ging.
D
D. Hij keurt het doelpunt af en laat de indirecte vrije schop overnemen.
Vraag 1 
Het antwoord is D: zie regel 13, pagina 60 bovenaan. Bij een indirecte vrije schop moet de scheidsrechter een arm gestrekt in de lucht steken. Vergeet hij dit te doen, dan moet hij de indirecte vrije schop laten overnemen. De scheidsrechter kan zijn fout herstellen, zolang het spel nog niet is hervat.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *