Spelregelvraag week 5 2021

Vraag 1
Wat is er bepaald in de spelregels indien een speler van de scheidsrechter opdracht heeft gekregen om het speelveld te verlaten om zijn uitrusting in orde te brengen?
A
A. De speler moet zijn uitrusting eerst laten controleren voordat hij met toestemming van de scheidsrechter het speelveld mag betreden. Toestemming om het speelveld te betreden kan slechts op het moment dat de bal uit het spel is.
B
B. Hierover is niets bepaald in de spelregels.
C
C. De speler moet zijn uitrusting eerst laten controleren voordat hij met toestemming van de scheidsrechter het speelveld mag betreden. Toestemming om het speelveld te betreden kan slechts op het moment dat de bal uit het spel is en de speler mag alleen ter hoogte van de middellijn het speelveld weer betreden.
D
D. De speler moet zijn uitrusting eerst laten controleren voordat hij met toestemming van de scheidsrechter het speelveld mag betreden. Toestemming om het speelveld te betreden kan tijdens het spel.
Vraag 1 
Het antwoord had D moeten zijn: zie pagina 22 onder 6, overtredingen en straffen. Daar staat: Een speler die het speelveld verlaat om zijn uitrusting in orde te brengen of te verwisselen, moet de uitrusting laten controleren door een wedstrijdofficial voordat hij toestemming krijgt het speelveld opnieuw te betreden. Hij mag alleen terugkeren met toestemming van de scheidsrechter (die tijdens het spel gegeven kan worden).
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie