Spelregelvraag week 7

Spelregelvraag week 7 2021

Vraag 1
Bij een inworp staat een tegenstander op minder dan twee meter van de plaats waar de inworp moet worden genomen. De scheidsrechter vermaant de speler om meer afstand te nemen maar de speler doet dit niet. De inworp wordt genomen en correct uitgevoerd. De scheidsrechter fluit af. Wat moet hij nu beslissen?
A
A. Inworp over laten nemen.
B
B. Een gele kaart tonen aan de speler die onvoldoende afstand nam en de inworp laten overnemen.
C
C. Een gele kaart tonen aan de speler die onvoldoende afstand nam en een indirecte vrije schop toekennen aan tegenpartij op de zijlijn.
D
D. Een gele kaart tonen aan de speler die onvoldoende afstand nam en een indirecte vrije schop toekennen aan de tegenpartij op de plaats waar deze speler stond.
Vraag 1 
Het antwoord is D: zie regel 15, pagina 67 onderaan. De inworp is correct genomen. Na de onderbreking door de scheidsrechter en het tonen van een gele kaart aan de tegenstander die niet op minimaal 2 m afstand wilde gaan staan, dient het spel te worden hervat met een indirecte vrije schop, en wel op de plaats waar deze speler stond.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *