Spelregelvraag week 8

Spelregelvraag week 8 2021

Vraag 1
Welke stelling is juist? Stelling 1: als een speler een scheidsrechtersbal wint en deze gelijk tegen de paal schiet, mag hij de bal niet meer spelen. Stelling 2: als er bij een scheidsrechtersbal een overtreding wordt gemaakt voordat de bal de grond heeft geraakt, is de spelhervatting altijd een scheidsrechtersbal.
A
A. Alleen stelling 1 is juist
B
B. Alleen stelling 2 is juist
C
C. Beide stellingen zijn juist
D
D. Beide stellingen zijn onjuist
Vraag 1 
Het juiste antwoord op de vraag had B moeten zijn: zie regel 8, pagina 40, bovenaan. Een scheidsrechtersbal is pas in het spel zodra de bal de grond raakt en dus bespeelbaar is voor een ieder. Voor stelling 1 geldt: Als je echter rechtstreeks een doelpunt scoort, wordt deze niet goedgekeurd omdat de bal door tenminste twee spelers geraakt moet zijn. Hier wordt de bal dus tegen de paal geschoten, en mag daarna gewoon opnieuw worden gespeeld.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *