Spelregelvraag week 13

Spelregelvraag week 13 2021

Vraag 1
Terwijl de bal in het spel is, maakt een speler zich schuldig aan gewelddadig gedrag tegenover een medespeler binnen het speelveld, maar schiet de bal nog wel in het doel van de tegenpartij. De overtredende speler wordt van het speelveld gezonden door het tonen van de rode kaart. Wat is de spelhervatting?
A
A. Scheidsrechtersbal
B
B. Indirecte vrije schop
C
C. Directe vrije schop of strafschop
D
D. Aftrap na geldig doelpunt
Vraag 1 
Het antwoord had C moeten zijn: Zie pagina 56, gewelddadige handeling: bij een gewelddadige handeling is de spelhervatting altijd een directe vrije schop of strafschop, een en ander afhankelijk van de plaats van de overtreding.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *