Spelregelvraag week 24 2021

Vraag 1
Binnen zijn eigen strafschopgebied kopt een verdediger de bal veel te laag weg op het moment dat een aanvaller de bal in het lege doel wil schieten. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal nu niet in het doel gaat maar naast het doel over de doellijn gaat?
A
A. Hij kent een hoekschop toe.
B
B. Hij toont de verdediger een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de verdediger zich schuldig maakte aan gevaarlijk spel.
C
C. Hij toont de verdediger een rode kaart en laat het spel hervatten met een strafschop wegens het voorkomen van een duidelijke scoringskans.
D
D. Hij toont de verdediger een rode kaart wegens het voorkomen van een duidelijke scoringskans en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.
Vraag 1 
Het antwoord op de vraag is D: zie regel 12. De verdediger wordt de rode kaart wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Het te laag koppen met een tegenstander in de buurt dient te worden uitgelegd als gevaarlijk spel, en geeft als spelstraf een indirecte vrije schop.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie