Spelregelvraag week 46 2021

Vraag 1
Tijdens de wedstrijd loopt een wisselspeler het speelveld in om te wisselen met een speler, terwijl het spel gewoon doorgaat. De scheidsrechter onderbreekt het spel, omdat hij ziet dat de wisselspeler ingrijpt in het spel. Hij toont de wisselspeler een gele kaart, stuurt hem terug naar de zijlijn en laat hem pas weer toe nadat de uitgewisselde speler het speelveld heeft verlaten. Hoe zal nu het spel hervat moeten worden?
A
A. Een directe vrije schop voor de andere partij, op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken
B
B. Een directe vrije schop voor de andere partij, op de plaats waar de bal was toen de wisselspeler ingreep in het spel
C
C. Een indirecte vrije schop tegen de wisselspeler, op de plaats waar de wisselspeler stond toen hij werd teruggestuurd
D
D. Een scheidsrechtersbal, op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken
Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: Regel 4 spelregels veldvoetbal. Als de scheidsrechter het spel onderbreekt omdat een wisselspeler het veld heeft betreden zonder toestemming van de scheidsrechter en hij ingrijpt in het spel, dan is de spelhervatting een directe vrije schop op de plaats waar het ingrijpen plaatsvond. Greep hij niet in in het spel en de scheidsrechter had het spel onderbroken, dan is de spelhervatting een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter het spel onderbrak.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Door Silco

Geef een reactie