Spelregelvraag week 51 2021

Vraag 1
Een aanvaller en verdediger begaan in een fel duel gelijktijdig een overtreding. Dit vindt plaats halverwege de helft van de aanvallende partij. De aanvaller valt de verdediger aan op onbesuisde wijze, terwijl de verdediger met buitensporige inzet de aanvaller aanvalt (gestrekt been, noppen vooruit). Wat moet de scheidsrechter hier beslissen?
A
A. Beide spelers de gele kaart tonen en het spel hervatten met een scheidsrechtersbal.
B
B. Aanvaller de gele kaart tonen, verdediger de rode kaart tonen en hervatten met een scheidsrechtersbal.
C
C. Aanvaller de gele kaart tonen, verdediger de rode kaart tonen en het spel hervatten met een directe vrije schop voor de aanvaller.
D
D. Aanvaller gele kaart tonen, verdediger de rode kaart tonen en het spel hervatten met een directe vrije schop voor de verdediger.
Vraag 1 
Het antwoord had C moeten zijn: Op grond van de spelregels dient bij gelijktijdige overtredingen de zwaarste overtreding te worden bestraft, en dat is in dit geval dus het op buitensporige wijze aanvallen van de tegenstander. Daarvoor is de spelhervatting een directe vrije schop. Voor het onbesuisd inkomen dient de aanvaller met geel te worden bestraft, terwijl de verdediger voor zijn overtreding (met buitensporige inzet aanvallen van zijn tegenstander) de rode kaart getoond moet worden.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Door Silco

Geef een reactie