Spelregelvraag week 1 2022

Vraag 1
De doelverdediger neemt een doelschop en trapt deze richting een medespeler die buiten het strafschopgebied staat. Een aanvaller die buiten het strafschopgebied stond ziet dit en onderschept de bal, voordat de bal het strafschopgebied heeft verlaten, en scoort. Wat beslist de scheidsrechter?
A
A. Aftrap na geldig doelpunt.
B
B. Doelschop overnemen.
C
C. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.
D
D. Directe vrije schop voor de verdedigende partij.
Vraag 1 
Het antwoord had A moeten zijn: zie regel 16, pagina 72. De bal is in het spel wanneer deze is getrapt en duidelijk beweegt; de tegenstanders moeten buiten het strafschopgebied blijven totdat de bal in het spel is. Hier wordt dus geen overtreding gemaakt en moet het spel worden hervat met aftrap na geldig doelpunt.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Door Silco

Geef een reactie