Spelregelvraag week 3 2022

Vraag 1
Vlak voordat het eindsignaal klinkt, scoort Team A een doelpunt. De assistent-scheidsrechter heeft echter gevlagd, maar de scheidsrechter heeft dat niet gezien en loopt gezamenlijk met de spelers richting kleedkamer. De assistent-scheidsrechter loopt snel naar de leidsman en vertelt hem dat het doelpunt gescoord werd door een speler die strafbaar buitenspel stond. De spelers van beide ploegen en het arbitrale trio waren nog op het speelveld. Wat zal de scheidsrechter nu moeten doen?
A
A. De scheidsrechter mag niet meer op zijn beslissing terugkomen, want hij had reeds voor het einde van de wedstrijd gefloten.
B
B. De scheidsrechter komt alsnog terug op zijn foutieve beslissing, vertelt spelers dat het doelpunt niet wordt toegekend en laat het spel nog even hervatten met een indirecte vrije schop voor buitenspel en fluit dan wederom af.
C
C. Ondanks dat hij al voor het einde van de wedstrijd gefloten heeft, kan de scheidsrechter zijn beslissing wijzigen totdat hij in zijn kleedkamer is. Hij keurt het doelpunt dus gewoon af.
D
D. Ondanks dat hij al voor het einde van de wedstrijd gefloten heeft, kan de scheidsrechter zijn beslissing wijzigen zolang hij zich nog op het speelveld bevindt. Hij keurt het doelpunt dus gewoon af.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is D: zie regel 7 en 12. De scheidsrechter kan nog op zijn beslissing terugkomen. De assistent-scheidsrechter overtuigt de scheidsrechter dat voor het scoren van het doelpunt een speler strafbaar buitenspel stond en dat het doelpunt niet in stand kan blijven. Dit kan alleen nog maar als men zich nog op het speelveld bevindt en niet meer zodra hij het speelveld verlaat en de kleedkamer binnengaat.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie