Tenminste, als je er gisteravond niet bij was tijdens de trainingsclinic van Wieke Hoogzaad.

Als Scheidsrechtersvereniging Walcheren hebben we gisteren een trainingsclinic georganiseerd waarbij we dankbaar gebruik hebben gemaakt van het aanbod van de KNVB om hier een trainer voor beschikbaar te stellen. Het was goed om te zien dat ook vele collega’s van de scheidsrechtersverenigingen van Noord- en Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen aanwezig waren!

Er stond niet zomaar iemand voor de groep, de KNVB had Wieke Hoogzaad naar het verre Middelburg gestuurd om ons van veel nuttige en leerzame oefenstof te voorzien. Wieke heeft overigens een indrukwekkend palmares, zo was ze o.a. op twee Olympische Spelen de beste Nederlandse Tri-atlete en was ze in 1988 Europese kampioen triathlon op de Olympische afstand. Ze heeft zelfs een eigen wikipedia pagina. Tegenwoordig traint ze voor de KNVB de betaald voetbal (assistent)scheidsrechters.

Ze had een leuke trainingsopbouw samengesteld met een blok warming-up, een blok sprint en loop techniek en een gedeelte duurloop, afgesloten met een prima cooldown. Uit de reacties tijdens en achteraf zijn alleen maar positieve geluiden gekomen. Het was een prima ontspannen training waarbij ieder op zijn eigen niveau kon meedoen. Complimenten waren dan ook niet van de lucht.

Na afloop overhandigde voorzitter Matthijs Jobse nog een kleinigheidje met Zeeuwse producten als dank.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Ricky Jørgensen, haar echtgenoot (en ook verdienstelijk triathlon atleet) die mee was ter ondersteuning en assistentie. Hartelijk dank daarvoor!
Veel meer foto’s en filmpjes vind je in ons fotoarchief.

Geef een reactie