sky sunset field sunrisePhoto by Markus Spiske on <a href="https://www.pexels.com/photo/sky-sunset-field-sunrise-114296/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Er is een groeiend tekort aan scheidsrechters en wij willen graag ons steentje bijdragen om daar wat aan te doen.

Ieder weekend worden er ruim 30.000 wedstrijden gespeeld op de Nederlandse amateur voetbalvelden. Al die wedstrijden worden geleid door clubscheidsrechters en KNVB-scheidsrechters. Zij zorgen ervoor dat zaken recht gezet worden en dat alles volgens de (spel)regels verloopt. Helaas neemt het aantal scheidsrechters af, waardoor wedstrijden niet door dreigen te kunnen gaan.

Als Scheidsrechtersvereniging Walcheren willen we graag onze bijdrage leveren aan de oplossing van dat probleem. Om die reden hebben alle voetbalverenigingen op Walcheren (en deels Schouwen-Duiveland) van ons een mail ontvangen waarbij we aanbieden om te overleggen hoe wij verenigingen hierbij kunnen helpen.

Inmiddels heeft een aantal verenigingen hier positief op gereageerd en zijn (of gaan) Matthijs en Silco op bezoek bij FC Dauwendaele, Serooskerke, RCS, Walcheren en Zeelandia Middelburg. Samen zoeken we naar een manier om mensen te enthousiasmeren voor onze mooie hobby. Dat kan per vereniging maar ook met verenigingen samen.

Daarbij bieden we als scheidsrechtersvereniging maatwerk aan de verenigingen aan; zij zorgen voor geïnteresseerde mensen, wij geven graag voorlichting over wat scheidsrechter zijn nu eigenlijk inhoudt, de basis-spelregels en desgewenst ook coaching tijdens een wedstrijd. We laten de vorm en het programma over aan de verenigingen, zij kennen hun mensen immers het best. Wij bieden geheel belangeloos onze kennis en kunde aan.

Zullen we het samen doen?

Jij als geïnteresseerd lezer van dit artikel;
– Attendeer voetbalverenigingen op dit initiatief, tip ons of laat hen zelf contact opnemen.
– Wil je meer informatie? Neem contact met ons op!
– Lijkt het je leuk om als scheidsrechters iets terug te doen voor jouw club? Neem contact op.

Jij als (kader)lid van een voetbalvereniging;
– attendeer het bestuur op bovenstaande, we gaan graag met hen in gesprek. Zonder verplichtingen.
– herken je het probleem? Deel het met jouw bestuur.
– ken je mensen die graag als scheidsrechter hun steentje zouden willen bijdragen? Vertel het ons.

Jij als lid van onze scheidsrechtersvereniging;
– Maak voetbalverenigingen attent op dit initiatief; in potentie is het een echte win-win situatie.
– Meld je aan om mee te helpen, dat kan op vele manieren. Matthijs en Silco kunnen dit immers niet alleen.

Gaan we het samen doen?

Door Bestuur

Geef een reactie