Spelregelvraag week 2 2019

Spelregelvraag week 2 2019

Vraag 1
Tijdens het spel begaat een aanvaller een fysieke overtreding binnen het speelveld tegen een assistent-scheidsrechter. Hoe zal het spel hervat worden nadat de scheidsrechter het spel heeft onderbroken en de aanvaller een rode kaart heeft getoond?
A
A. Hij laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats van de overtreding.
B
B. Hij laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
C
C. Hij laat het spel hervatten met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding.
D
D. Hij laat het spel hervatten met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
Vraag 1 
Het antwoord had C moeten zijn: Zie pagina 51, onder 4. Als de bal in het spel is en een speler begaat een fysieke overtreding binnen het speelveld tegenover een teamofficial, dan is de spelhervatting een directe vrije schop.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug