Gratis KNVB trainingsclinic

Gratis KNVB trainingsclinic

COVS Walcheren heeft in overleg met de KNVB een afspraak gemaakt om op 27 oktober voor onze vereniging een trainingsclinic te verzorgen. Plaats van handeling is ons trainingsveld bij FC Dauwendaele, aanvang is 19:00 uur (Aanwezig: 18:45 uur).
Kleedkamers zijn beschikbaar en na afloop is er gelegenheid tot douchen.

De training zal ca. 1,5 uur duren en worden verzorgd door Wieke Hoogzaad, KNVB scheidsrechterstrainer in het amateur- en betaald voetbal.

Leden van onze zustervereniging zijn ook van harte welkom en ook verenigingsscheidsrechters worden van harte uitgenodigd om deel te nemen.
Deelname is GRATIS.

De training is voor ieder niveau geschikt. Alle oefeningen kunnen naar ieders persoonlijke capaciteiten worden uitgevoerd.

De training is voorbereid door Hilco de Boer, hoofddocent bij de KNVB en normaliter verantwoordelijk voor de trainingsprogramma’s van de betaald voetbal scheidsrechters.

Aanvullende achtergrondinformatie en aanmelden voor deze clinic doe je via deze pagina.

Gouden speld voor Bram van Wichen

Gouden speld voor Bram van Wichen

Op 9 september ontving ons lid Bram van Wichen uit handen van KNVB ambassadeur Carel Peterson de Gouden Waarderingsspeld.


Bram is als zaalvoetbalscheidsrechter begonnen op 1 januari 1989. Op 7 januari 2013 werd hij door de KNVB onderscheiden met de Gouden Speld.

Naast scheidsrechter in de zaal is Bram ook op het veld actief als scheidsrechter bij het G voetbal.

Vanaf deze plaats wensen wij Bram nogmaals van harte proficiat met deze bijzondere prestatie!

Spelregelvraag week 36

Spelregelvraag week 36 2021

Vraag 1
Als bij een doelschop de bal nog niet buiten het strafschopgebied is, loopt een aanvaller, die op het moment van nemen buiten het strafschopgebied stond, de bal (binnen dit gebied) tegemoet. Een verdediger loopt met hem mee en geeft hem een schouderduw, terwijl de bal nog niet binnen speelbereik is. De scheidsrechter fluit af. Hoe hervat hij het spel?
A
A. Hij laat de doelschop overnemen.
B
B. Hij geeft een indirecte vrije schop tegen de aanvaller, omdat hij te vroeg het strafschopgebied betrad.
C
C. Hij geeft een strafschop tegen de verdediger, omdat hij een tegenstander reglementair aanviel zonder dat de bal binnen speelbereik was.
D
D. Hij geeft een scheidsrechtersbal, omdat beide overtredingen even zwaar zijn.
Vraag 1 
Het antwoord is C: zie regel 16, pagina 69 onder 2. Zodra de bal getrapt is en beweegt en de tegenstanders zich op dat moment buiten het strafschopgebied bevonden, verloopt alles correct. Nu maakt de verdediger in zijn strafschopgebied een overtreding. Een schouderduw terwijl de bal niet binnen speelbereik is, is gelijk aan het duwen van een tegenstander, waarvoor de straf een directe vrije schop is of in deze situatie dus een strafschop.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Spelregelvraag week 35

Spelregelvraag week 35 2021

Vraag 1
Een speler van team A maakt ter hoogte van de middencirkel een onbesuisde overtreding op zijn directe tegenstander. De scheidsrechter fluit en kent een directe vrije schop toe en wil de overtreder een gele kaart tonen. Voordat hij dit kan doen, neemt een speler van team B snel de vrije schop en creëert daarmee een duidelijke scoringskans. Hoe zal de scheidsrechter nu moeten handelen?
A
A. Hij laat het spel doorgaan en wacht tot de volgende onderbreking om de overtreder alsnog te straffen.
B
B. Hij laat het spel doorgaan en laat de disciplinaire straf overgaan.
C
C. Hij stopt het snel nemen, want als de scheidsrechter heeft besloten om een speler te waarschuwen of van het speelveld te verwijderen, dan mag de wedstrijd niet worden hervat totdat de sanctie is opgelegd.
D
D. Hij laat het spel doorgaan en kan dan geen disciplinaire straf meer toepassen, omdat het spel reeds hervat is.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is C: De scheidsrechter heeft het spel onderbroken voor een overtreding, waarvoor de spelhervatting een directe vrije schop is en hij voor de overtreding een gele kaart dient te tonen. Zonder toestemming van de scheidsrechter mag het spel niet hervat worden. Voor het snel nemen zal de scheidsrechter geen toestemming hebben verleend.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Maandquiz september 2021

Maandquiz september 2021

Dit is de maandquiz van de COVS Walcheren. Deze quiz bestaat uit 10 spelregelvragen. Neem je tijd voor iedere vraag, er is geen tijdslimiet. Aan het einde van de quiz krijg je de juiste antwoorden te zien inclusief uitleg bij iedere vraag en jouw score. Veel succes!
Begin de quiz
Gefeliciteerd! - je hebt de Maandquiz september 2021 afgerond. Je hebt  %%SCORE%% van de %%TOTAL%% vragen goed. Eindresultaat: %%RATING%%
De antwoorden zijn hieronder aangegeven.

17 september = BBQ-time!

17 september = BBQ-time!

Het bestuur nodigt onze leden en hun gezin/familie van harte uit voor de traditionele seizoensopening met BBQ van de Scheidsrechtersvereniging Walcheren
De BBQ wordt volledig verzorgd door onze oud-voorzitter Peter van Loenen. Dit maakt het mogelijk dat we corona-proof van een gezellige avond kunnen genieten.

Datum: vrijdag 17 september, aanvang 19:00 uur in het clubhuis van SV Walcheren. De kosten per persoon zijn 17,50 euro voor volwassenen (kinderen t/m 12 jaar: 10 euro).

Wat krijg je hiervoor?

  • 2 gamba spiesen
  • 2 kippendij saté
  • 1 broodje hamburger
  • 1 broodje pulled pork
  • 1 lams merguez (worstje)
  • stokbrood met kruidenboter
  • gerookte aardappelsalade
  • bbq saus
  • 2 consumpties

Aanmelden kan tot en met 9 september.  
Geef bij aanmelding a.u.b. door met hoeveel personen je komt. 

Betalen kan via bankoverschrijving naar NL87ABNA0832549703 t.n.v. Scheidsrechtersvereniging Walcheren onder vermelding van BBQ en je naam óf contant op de avond van de BBQ zelf bij onze penningmeester Arjan.
Wij hopen van harte je te mogen verwelkomen op de BBQ op 17 september, tot dan!

Spelregelvraag week 34

Spelregelvraag week 34, 2021

Vraag 1
Een wisselspeler loopt zich tijdens de wedstrijd nabij de zijlijn warm. Plotseling ziet hij de bal, nadat de scheidsrechter heeft gefloten voor een handsbal, het veld uitrollen. Om nu te voorkomen dat de vrije schop snel genomen kan worden, trapt hij de bal nog verder weg het veld uit. Hoe zal de scheidsrechter nu handelen?
A
A. Hij toont de wisselspeler de gele kaart en hervat het spel met een directe vrije schop wegens hands.
B
B. Hij vermaant de wisselspeler hervat het spel met een directe vrije schop wegens hands.
C
C. Hij hervat het spel met een directe vrije schop wegens hands.
D
D. Hij toont de wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een directe vrije schop wegens hands.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is A: Ook een wisselspeler valt onder het gezag van de scheidsrechter en voor deze onsportieve overtreding zal de scheidsrechter deze wisselspeler de gele kaart tonen. Het spel was onderbroken wegens een handsbal en de spelhervatting is dus een directe vrije schop op de plaats waar de handsbal werd gemaakt.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Harold van de Ketterij benoemd tot Scheidsrechter van Verdienste

Zaterdag 21 augustus jl. werd, tijdens de startbijeenkomst van het nieuwe seizoen in Zeist, ons lid Harold van de Ketterij benoemd tot Scheidsrechter van Verdienste. Naast een oorkonde ontving hij de bijbehorende speld.

Namens het bestuur zijn de gelukwensen aan Harold overgebracht in de vorm van een bloemetje.
Vanaf deze plek feliciteren wij Harold van harte met deze benoeming.