Spelregelvraag

Vraag 1
Een speler bevindt zich voor een blessurebehandeling buiten het speelveld aan de zijlijn. Vanuit die positie beledigt hij een tegenstander, die binnen het speelveld loopt, op grove wijze omdat die speler hem de blessure heeft bezorgd. De scheidsrechter hoort dit en onderbreekt het spel. Hij toont de speler de rode kaart. Hoe wordt het spel nu hervat?
A
A. met een directe vrije schop op de plaats van de overtreding
B
B. met een scheidsrechtersbal op plaats van de bal bij affluiten
C
C. met een indirecte vrije schop op plaats van de bal bij affluiten
D
D. met een indirecte vrije schop op de zijlijn.
Vraag 1 
Het antwoord had D moeten zijn: Zie pagina 48, 2, indirecte vrije schop. Een indirecte vrije schop wordt toegekend indien een speler zich schuldig maakt aan het geven van commentaar, het gebruiken van grove, beledigende of ongepaste taal en/of gebaren of andere verbale overtredingen maakt.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie