Spelregelvraag

Vraag 1
Halverwege de speelhelft van de verdedigende partij lopen een aanvaller en een verdediger achter de bal aan. Als zij in duel gaan om de bal te bemachtigen, komen beide spelers buiten de zijlijn terecht en daar maakt de verdediger een te late tackle, zonder daarbij het gevaar of de gevolgen voor de tegenstander in ogenschouw te nemen. De bal blijft binnen de lijnen van het speelveld. Wat zal de beslissing moeten zijn?
A
A. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen hij affloot en toont de verdediger een gele kaart.
B
B. Hij hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde en toont de overtreder de gele kaart.
C
C. Hij hervat het spel met een indirecte vrije schop, omdat de overtreding buiten het speelveld plaatsvond en toont de verdediger de gele kaart.
D
D. Hij hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde.
Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: Zie pagina 51, onderaan. Als de bal in het spel is en een speler begaat een overtreding buiten het speelveld tegenover een tegenstander, dan wordt het spel hervat met een directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde. De persoonlijke straf voor de overtreding is een gele kaart.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: