Spelregelvraag

Vraag 1
De aanvallende partij is na een kopduel buiten het strafschopgebied in balbezit gekomen binnen het strafschopgebied van de verdedigende partij en wil daar de aanval voortzetten. Omdat bij het voorafgaande kopduel de aanvaller aan zijn hoofd is geraakt en blijft liggen onderbreekt de scheidsrechter het spel om verzorging toe te staan. Hoe hervat hij vervolgens het spel?
A
Met een scheidsrechtersbal op de lijn van het strafschopgebied die het dichtst bij de plek is waar de bal zich bevond toen hij het spel onderbrak.
B
Met een scheidsrechtersbal tussen een aanvaller en een verdediger op de plek waar de bal zich bevond op het moment van onderbreken.
C
Met een de scheidsrechtersbal die hij voor de keeper laat vallen. Tegenstanders moeten zich op tenminste vier meter afstand bevinden.
D
Met een scheidsrechtersbal op de plek waar de bal zich bevond tijdens het onderbreken, waarbij de bal aan de aanvallende partij wordt gegund.
Vraag 1 
Sinds 1 juni 2019 geldt dat als het spel wordt onderbroken terwijl de bal in het strafschopgebied is of voor het laatst in het strafschopgebied is geraakt, de scheidsrechter de scheidsrechtersbal laat vallen voor de keeper. Tegenstanders moeten zich op tenminste vier meter afstand bevinden.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: