Spelregelvraag

Vraag 1
Een verdediger brengt binnen zijn strafschopgebied, bij een duel om de bal, een aanvaller ten val en ontneemt hem daardoor een duidelijke scoringskans. De scheidsrechter past echter de voordeelregel toe, omdat de bal bij een medespeler komt die in een uitstekende positie komt om te scoren. Hij verzilvert deze kans echter niet, want hij schiet de bal naast het doel. Wat beslist de scheidsrechter nu?    
A
Hij toont de verdediger de gele kaart, omdat er door het voordeel een duidelijke scoringskans bleef bestaan
B
Hij toont de verdediger alsnog de rode kaart, omdat er niet onmiddellijk na het voordeel gescoord werd
C
Hij geeft een doelschop en geeft de verdediger geen disciplinaire straf
D
Hij geeft alsnog een strafschop en geeft de verdediger geen disciplinaire straf
Vraag 1 
Het juiste antwoord is C. Door het geven van voordeel ontstaat een nieuwe situatie. Dat de aanvallende partij dit verder niet weet te benutten zorgt er niet voor dat de voorafgaande situatie opnieuw beoordeelt dient te worden.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: