Designed by FreePik.com

Als Walcherse scheidsrechtersvereniging zijn wij er van overtuigd dat kennis van de spelregels bijdraagt aan het verminderen van (verbale) agressie en discussies op en rond de voetbalvelden en dat het (assistent)scheidsrechters helpt in het uitoefenen van hun hobby.

Om die reden bieden wij een aantal mogelijkheden aan om deze kennis te verbreden. Hierin is maatwerk voor ons het toverwoord maar wij schetsen je graag een aantal mogelijkheden:

  • Opleiding van jeugdige scheidsrechters binnen jouw vereniging middels theorie en praktijk. Denk hierbij aan 1 avond theorie met gebruik van heel veel beeldmateriaal en voorbeelden en 1 avond waarbij er daadwerkelijk een wedstrijd bij jou op de vereniging wordt gefloten onder begeleiding van (oud)-scheidsrechters van onze vereniging.
  • Bijpraten van (verenigings)scheidsrechters op het gebied van spelregels, ontwikkelingen en actualiteit. Ook weer met veel wedstrijdbeelden als voorbeeld.
  • Een bijeenkomst voor kader/bestuur/sponsoravond met als onderwerp arbitrage en spelregels.
  • Bijeenkomst voor spelers/selecties (vaak bij aanvang nieuw seizoen maar is geen noodzaak) om hen bij te praten middels wedstrijdbeelden over o.a. gewijzigde spelregels.
  • Bijeenkomst voor ouders/verzorgers ter ondersteuning van hen die af en toe een wedstrijd willen fluiten of vlaggen.
  • Pubquiz met als thema wedstrijdbeelden en bijbehorende spelregelvragen. Op een speelse manier kennis opdoen van wat wel en niet mag en kan.

Bij alle bovenstaande mogelijkheden maken wij standaard gebruik van (actuele) wedstrijdbeelden omdat beelden veel meer verduidelijken dan alleen tekst. Daarnaast betreft het geen hypothetische zaken maar echte gebeurtenissen. Geen duffe theorie dus maar actieve praktijksituaties welke geheid tot discussie en inzicht leiden.

Voor alles geldt dat het maatwerk is. We gaan dan ook graag met je in overleg welke mogelijkheden er zijn voor de betreffende doelgroep. Zo kunnen we werken met het opsteken van een rode of gele kaart, schriftelijke antwoorden individueel of in groepsverband of juist met gebruikmaking van moderne apps als bijvoorbeeld Kahoot.

Omdat wij het belang hiervan onderschrijven en willen onderstrepen bieden wij dit aan tegen een onkostenvergoeding van €25 per bijeenkomst. Voor de bijeenkomsten met praktijkbegeleiding geldt een beperkte meerprijs afhankelijk van het aantal in te zetten begeleiders.

Wij gaan graag met je in gesprek over de genoemde mogelijkheden en hoe wij deze voor jouw vereniging zouden kunnen inzetten. Voor een vrijblijvend overleg hierover kun je contact opnemen met Matthijs Jobse (matthijsjobse@outlook.com) of Silco Saaman (silcosaaman@outlook.com).

Laten we onze hobby samen nog leuker maken!

Met sportieve groeten,

Scheidsrechtersvereniging Walcheren

P.S. We zouden het ontzettend waarderen wanneer je dit bericht onder de aandacht zou willen brengen van een ieder die de voetbalsport een warm hart toedraagt.

Door Bestuur

Geef een reactie