Spelregelvraag week 20 2020

Vraag 1
In een wedstrijd wordt de bal op het middenveld tegen de scheidsrechter aangeschoten en komt zo bij de andere partij terecht. De scheidsrechter fluit af en geeft een scheidsrechtersbal. Op welke plaats moet de scheidsrechtersbal nu worden genomen?
A
A. Daar waar de bal de scheidsrechter raakte
B
B. Daar waar de speler stond die de bal het laatst raakte voor deze tegen de scheidsrechter kwam
C
C. Daar waar de speler stond, die de bal via de scheidsrechter kreeg
D
D. Op elk willekeurige plek op het middenveld
Vraag 1 
Het antwoord moet B zijn: regel 9, pagina 42, onder punt 1. Omdat de bal bij een tegenstander terecht kwam moet de scheidsrechter een scheidsrechtersbal toekennen. Deze scheidsrechtersbal wordt zo gegeven, dat deze weer terecht komt bij de ploeg die de bal het laatst raakte en ook op de plaats waar de speler de bal het laatst raakte, voordat deze tegen de scheidsrechter aan kwam. De tegenpartij moet op tenminste vier meter afstand blijven bij de uitvoering van de scheidsrechtersbal.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug
5 gedachte over “Spelregelvraag week 20”
 1. imo moet het ook A zijn

  2. De scheidsrechtersbal
  Procedure • Het laten vallen van de bal gebeurt voor de doelverdediger van de verdedigende partij in het eigen strafschopgebied, wanneer het spel werd onderbroken:
  o terwijl de bal in het strafschopgebied was, of
  o de laatste keer raken of spelen van de bal in het strafschopgebied was;
  • In alle overige gevallen, laat de scheidsrechter de bal vallen voor één speler van het team dat de bal als laatste raakte. Dit gebeurt op de plaats waar de bal het laatst een speler, iets of iemand van buitenaf of, zoals beschreven in Regel 9.1, een wedstrijdofficial raakte;

 2. Blz 39 2e bullet spreekt van overige gevallen. In de vraag gaat de bal
  expliciet via de scheidsrechter naar de tegenstander.

 3. Dat valt onder overige, want er was alleen gesproken over geval wanneer de bal in het strafschopgebied was.
  Dus bal via de scheidsrechter valt onder overig, zo interpreteer ik het.

 4. De bal gaat naar de keeper wanneer er een scheidsrechterbal wordt gegeven in het strafschopgebied, alle andere gevallen van scheidsrechterbal vallen imo dan onder overige. Zo interpreteer ik het en dus A.

Geef een reactie