Spelregelvraag week 42 2020

Vraag 1
Voorafgaand aan het nemen van een hoekschop vermaand de scheidsrechters 2 spelers die aan het duwen en trekken zijn binnen het 5-meter gebied. Op het moment dat de hoekschop is genomen, hoest de verdediger zichtbaar bewust in het gezicht van de aanvaller. Hoe dient de scheidsrechter te handelen? (Met dank aan Rick Sturm voor de casus!)    
A
A. Hij laat doorspelen. Anders dan spugen valt hoesten niet binnen strafbare overtredingen.
B
B. Hij toont de verdediger de rode kaart en hervat met een strafschop.
C
C. Hij toont de verdediger een gele kaart en hervat met een indirecte vrije schop op de plaats waar de verdediger zich bevond.
D
D. Hij toon de verdediger een rode kaart en hervat met een indirecte vrije schop op de plaats waar de verdediger zich bevond.
Vraag 1 
Het juiste antwoord id D. Bij het opzettelijk hoesten in het gezicht van een tegenstander wordt een rode kaart uitgedeeld. Dit gedrag hoort - zeker in deze tijd- niet thuis op het voetbalveld en hiermee loop je bewust het risico om de gezondheid van de tegenstander of wedstrijdofficial in gevaar te brengen. Er dient hervat te worden met een indirecte vrije schop.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug
2 gedachte over “Spelregelvraag week 42”
  1. T moment was “voorafgaand aan t nemen van een hoekschop”. Moet er dan niet gewoon een hoekschop genomen worden na de rode kaart?

Geef een reactie