question mark on chalk board

spelregelvraag

Vraag 1
In de 23e minuut van de wedstrijd onderbreekt nr. 9 van partij A een veelbelovende aanval van partij B door de aanvaller binnen het strafschopgebied d.m.v. een onbesuisde tackle ten val te brengen. De goed oplettende scheidsrechter ziet echter dat de bal bij een andere vrijstaande aanvaller terecht komt en past de voordeelregel toe. Deze aanvaller schiet de bal echter huizenhoog over het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
Geen kaart en een strafschop.
B
Gele kaart en een strafschop.
C
Geen kaart en een doelschop.
D
Gele kaart en een doelschop.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is D. Spelregels veldvoetbal seizoen 2021-2022, Regel 12, pagina 55, onder Directe vrije schop: Een speler die onbesuisd speelt moet een waarschuwing ontvangen. + pagina 57 onder Voordeel: Als de scheidsrechter de voordeelregel toepast bij een overtreding die zou zijn bestraft met een waarschuwing of een veldverwijdering als het spel zou zijn onderbroken, dan moet deze waarschuwing/veldverwijdering worden gegeven bij de volgende keer dat de bal uit het spel is.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: