multicolored soccer ball on green fieldPhoto by Pixabay on <a href="https://www.pexels.com/photo/multicolored-soccer-ball-on-green-field-47730/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Spelregelvraag

Vraag 1
Bij een schot van buiten het strafschopgebied op doel rent plotseling de hond van de voorzitter het speelveld op achter bal aan. Vlak voordat de bal in het lege doel gaat weet de hond de bal te pakken te krijgen en zorgt ervoor dat de bal naast i.p.v. in het doel gaat. De scheidsrechter onderbreek het spel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A
Scheidsrechtersbal voor de doelverdediger, de aanraking van de bal met de hond vond plaats binnen het strafschopgebied.
B
Scheidsrechtersbal voor het aanvallende team, zij waren diegene die de bal het laatst hebben geraakt.
C
Doelschop, de hond is een “dood” object en dan gaat het spel gewoon door.
D
Doelpunt, zonder de interventie van de hond was de bal het doel in gegaan.
Vraag 1 
Het juiste antwoord is A. Spelregels veldvoetbal seizoen 2021-2022, Regel 3, pagina 23, 2e alinea: Wanneer de scheidsrechter het spel onderbreekt vanwege het ingrijpen: • door een onbevoegd persoon, moet hij het hervatten met een scheidsrechtersbal. + Regel 8, pagina 44 onder Scheidsrechtersbal - Procedure: Het laten vallen van de bal gebeurt voor de doelverdediger van de verdedigende partij in het eigen strafschopgebied, wanneer het spel werd onderbroken: o terwijl de bal in het strafschopgebied was, of o de laatste keer raken of spelen van de bal in het strafschopgebied was.
Er is nog 1 vraag te beantwoorden.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
1
Terug

Geef een reactie