Nadat we de afgelopen weken in 2 avonden de basistheorie van het scheidsrechtersvak hadden doorgenomen was het gisteravond tijd om het veld op te gaan.

In een vermakelijke oefenwedstrijd tussen VCK JO13-1 en Walcheren JO13-2 lieten 7 jongen talenten om beurten zien dat er voldoende ambitie en talent schuilt om in potentie door te groeien naar een hoog scheidsrechtersniveau.

Er werd prima leiding gegeven aan de wedstrijd, er was goed oog voor de neutrale assistent scheidsrechters en de fluitsignalen waren keurig te horen. Ook de spelregels werden perfect toegepast en er werd zelfs niet geschroomd om een (terechte!) strafschop toe te kennen. Ga er maar aan staan in je allereerste wedstrijd als leidsman.

Gedurende de wedstrijd werd er van rollen gewisseld en werd er door Matthijs, Rick, Arjan, Niels F., Niels N. en Silco feedback aan de talenten gegeven.

6 Mei is de volgende groep aan de beurt om hun kennis en kunde te tonen. sv Walcheren kan trots zijn op zo’n groep van jonge, ambitieuze jongens met gevoel voor het scheidsrechtersvak. Onze voorspelling is dat we een groot deel van deze talenten op termijn ook op de KNVB opleidingen en wedstrijden zullen gaan terugzien.

De coördinatie van deze avond was in vakkundige handen van Jan Jasperse.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: