De afgelopen periode hebben we in 2 avonden de basistheorie van het scheidsrechtersvak doorgenomen met een 20-tal jeugdspelers van de sv Walcheren.

Afgelopen vrijdag was de laatste bijeenkomst en dit was een praktijkavond. De mannen werden verdeeld over een tweetal wedstrijden en lieten om beurten zien dat er voldoende ambitie en talent schuilt om in potentie door te groeien naar een hoog scheidsrechtersniveau. Zij rouleerden bij toerbeurt zodat ook het vak van assistent scheidsrechter aan bod kwam.

Er werd op een prima manier leiding gegeven, de samenwerking met de neutrale assistent scheidsrechters was goed en de fluitsignalen waren luid en duidelijk. Ook de spelregels werden goed toegepast.

Gedurende de wedstrijden werd er van rol gewisseld en werd er door Matthijs, Rick, Arjan, Niels F., Niels N., Frans, Wim B., Wim V., Bart en Silco feedback aan de talenten gegeven.

We zeiden het al eerder maar sv Walcheren kan trots zijn op zo’n groep van jonge, ambitieuze jongens met gevoel voor het scheidsrechtersvak. De verwachting is dat we een deel van deze talenten op termijn zeker ook op de KNVB opleidingen en wedstrijden zullen gaan terugzien.

De coördinatie van deze avond was in vakkundige handen van Jan Jasperse.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: