Afgelopen maandagavond hadden we onze clubavond en was als gastspreker Clay Ruperti uitgenodigd.

Hij nam ons mee in zijn belevenissen als scheidsrechter betaald voetbal en VAR. Op een boeiend wijze gaf hij uitleg ondersteund met beelden en de bijbehorende headset communicatie. Daarbij was goed te volgen hoe tijdens een wedstrijd onderling wordt overlegd tussen het arbitrale trio, de vierde official en de VAR.

Daarnaast liet hij ook zijn eigen ‘missers’ zien waarbij duidelijk naar voren kwam dat het er vaak net om gaat uit welke hoek (perspectief) je naar iets kijkt.

De algemene boodschap die hij meegaf aan de aanwezige scheidsrechters (maar die eigenlijk voor iedereen in het algemeen geldt): ‘Blijf vooral jezelf’. Ga je niet anders voordoen als er bijvoorbeeld een beoordelaar langs de lijn staat of de belangen van een wedstrijd groot en voelbaar zijn. Je presteert het best als je jezelf blijft. Ware woorden.

In het laatste deel liet hij nog met veel humor zien dat internet niets vergeet en wat hij zoal was tegengekomen van een aantal aanwezigen na slechts een half uurtje googelen. Dat leidde tot de nodige hilariteit maar ook wel verbazing, om te zien wat er allemaal is terug te vinden van en over jezelf. Probeer het maar eens en google jezelf een keertje……. (zowel tekst als afbeeldingen).

Al met al een ontzettend leuke en leerzame avond met veel interactie met de zaal. Leuke verdiepende vragen, scherpe opmerkingen richting de KNVB en ook de nodige humor tussendoor.

We bedanken Clay nogmaals voor zijn enthousiasme, leuke presentatie en komst en ook alle aanwezigen die de moeite hadden genomen (en daar geen spijt van zullen hebben gehad) om te komen.

Adrie de Willigen maakte onderstaande fotoreportage.

Door Bestuur

Geef een reactie